eveliina.

- endurance and perseverance combined to win in the end

Kick off tema

Kategori: Allmänt



I helgen bär det av till skogen för Kick Off med jobbet, vi ska paddla kanot och bo i stugor. Vi ska ha matchande outfit med en kollega, så jag och Ellen tänkte köra på lite Indian-tema. Får se hur slutresultatet blir, vill inte lägga ner en förmögenhet (har redan investerat i en regnjacka för det här). Här är lite inspiration:






/Eveliina

Träningsvärk

Kategori: Allmänt



Vaknade upp ensam i sängen, med en hemsk träningsvärk dessutom. Första intervall/flex passet gav rumpan, ljumskar och lår en rejäl genomkörare. Behöver träna mina lår inför Lidingö tjejlopp som är ett terränglopp. Kan varmt rekommendera passet, skönt att efter 40min intensiv träning köra lite flex, och förhoppningsvis bli mer rörlig.

Idag blir det jobb, råkade tacka ja till en tid när vi har föreläsning. Får läsa det på egen hand, vår föreläsare har ändå en tendens att segla iväg på massa annat. Ikväll blir det höstpremiär med fotbollen, blir mkt tigerbalsam på mina ömma muskler.

Min sambo är i Norge denna vecka, han kommer hem imorgon så måste hinna städa idag med. Mycket roligare att komma hem till en ren och fräsch lägenhet. :)


/Eveliina

Ännu en dag på Högskolan..

Kategori: Allmänt


Nu är det lite stressigt, pluggat hela morgonen och nu ska jag iväg och äta lunch med Ellen. Efter det följer en föreläsning till 16.30..
.
Idag sätter äntligen F&S igång, jag är passvärd på intervall/flex. Ska bli skönt att börja träna på allvar igen.
Härlig utsikt från vattenledningsparken!
/Eveliina

Globetrotter

Kategori: Allmänt


Kommer ni ihåg spelet Backpacker? Jag tyckte det var riktigt kul, var dock inte så gammal när jag spelade. Intresset sitter i, men nu reser jag på riktigt istället. Har bara sett en liten del av världen, och vill se mycket mer. Dessa länder har jag hittills besökt (har dock inte "backpackat" än):

Montenegro
Vietnam
Spanien
Frankrike
Italien
Tyskland
Albanien
Malaysia
Schweiz
Andorra
Finland
Mexico
Lettland
Belgien
Grekland
England
Turkiet
Egypten
Danmark
Förenta Arab Emiraterna (Dubai)
Norge
Cuba
Vatikanstaten (?)

Nästa resemål blir förhoppningsvis Jordanien, Kroatien eller Marocko.

Brukar försöka få in en fjällenresa varje år med :)
Jag och Janina i Björnrike.
/Evelina

Söndag..

Kategori: Allmänt


Hade en väldigt trevlig kväll igår, jag och Eve åt pasta med Oxfilé. Efter det fortsatte vi kvällen på Karlssons. Twin har inget ordentligt dansgolv så har verkligen saknat att kunna släppa loss. Det var väldigt bra musik med, så cred till min jobbarkompis Lasse som är DJ, vet inte om han har ngt artistnamn...
Idag har vi hunnit åka upp till Ekhagen och kollat när min systerson spelar match, han skjuter stenhårt med sin vänster. Han kan bli den som klättrar högst i vår fotbollsfamilj. Nu pluggar jag, igen.. Tuff kurs. I eftermiddag blir det fika hos Fredriks mamma, kan behöva lite kladdkaka!
Denna bild är ca 5 år gammal, men funderar på att bli brunhårig nu till hösten.
/Eveliina

Tropisk natt

Kategori: Allmänt


Enligt experterna kommer vi ha en tropisk natt, minimum 20 grader. Sista kvällen man kan ha kjol ute?
Lite detaljer:
Som ni ser är Stanley värre linslus än vad jag är.. /Eveliina

Stora tunga moln... ser jag på din himmel, din himmel som är grå...

Kategori: Allmänt



Har precis trotsat molnen och spenderat ett par timmar på balkongen. Dock inte i bikini och för att sola, utan jag har i tjocktröja plöjt igenom "kompetensutveckling", väldigt intressant. Nu är det dags för lunch, burkskinka och färskpotatis.
.
Ikväll ska jag träffa Evelyn, när vi var små kallade vi oss E1 och E2 som i B1 och B2 (Bananer i pyjamas), hade t o m tryckta tröjor! Vi var coola :D
Jag och Stanley
/Eveliina

Vart tog solen vägen?

Kategori: Allmänt


Både SMHI och YR hade utlovat sol och 25grader idag, ser snarare ut som att det blir regn. Byter bikinii mot detta:
Fredrik brukar alltid sucka och pika mig för min "töntserier", såsom One tree hill, Gossip Girl, 90210 etc. Men jag tycker det är avkopplande att slå mig ner framför tvn och titta på serier utan djup.
Ett bra tips är att (om du tittat på datorn eller dvd) inte använda svenskt text, på så sätt tränar du din engelska. Grey's med alla avancerade ord kan vara svårt men på många andra serier fungerar det toppen.
Jag och Fredrik är inte några tekniknördar, men insåg precis att via har: 3st kameror, 3st LCD tv, 2st hemmabio, 4st laptops och 4st mobiler (våra jobb mob+laptopts inräknat). Samtidigt som miljontals männsikor dör av svält, inte annat än att man skäms lite.. /Evelina

Mexico

Kategori: Allmänt

Mexico var helt underbart! Vita stränder och turkost vatten.


Vi var i Cancun, en semesterort i sydöstra Mexico. Hela staden byggdes upp på 60-70 talat och kretsar helt kring turismen. Fördelarna är att är ett säkert ställe att vistas på, och otroligt fin miljö. Det finns dock oändligt med stora hotellkomplex, och man ser väldigt lite av det riktiga Mexico. Priserna var ungefär samma som hemma, en okej lunch kostade ca 75kr. Vädret var toppen, man kan åka dit året runt, bör dock undvika sept-nov som är orkanmånader.
Det fanns shoppningcenter och otaliga resturanger och nattklubbar, så det finns att göra hela dagarna. Engelskan är begränsad så läs på lite spanska innan ni åker. Vi åkte inåt landet en dag och besökte Chichen Itza, gamla Mayapyramider, de är med bland de sju nya underverken. Det var riktigt häftigt! Vi åkte även igenom byar som visade hur det ser ut på landsbygden. Det är ett väldigt enkelt levnadssätt.
.
Jag kan absolut rekommendera Mexico, flyg och hotell (ex transfer) betalade vi ca 17 000.- för. Sedan tillkom russel och transfer på ca 12 000.- Vi var även på Cuba så dra av flyget dit, ca 3000.-. Detta är per person..
Ett måste i Mexico är att bada med delfiner, så härliga djur!
Nu ska jag och fredrik laga mat, kan behöva vila efter en hektisk dag på jobbet!
/Evelina

Godmorgon!

Kategori: Allmänt



Nu ska jag iväg på föreläsning, Lärande i arbetslivet. Efter det blir det jobb till 17, endast tjejer på kontoret idag (crazy friday?). Nädå, vi är väldigt ordningsamma..
Efter det hinner jag precis hem och städa innan min kära sambo kommer hem igen. Det brukar alltid vara lite kaos när han lämnat mig själv med ansvar över ordningen.
Fredrik reser iväg ett par dagar nästan varje vecka, han jobbar nordisk så många möten i våra grannländer. Under dessa nätter har jag tendens att vara uppe lite senare och dessutom vara liite mer aktiv på Facebook. Blir helt enkelt så när rutinerna rubbas, min godnatt klocka går inte igång om inte Fredrik är här..
.
På lördag blir det Kick Off med Friskis och Svettis, kul! :) Jag är passvärd på Intervall/flex.
Igår när jag kom hem till Ellen efter träningen så bjöds det på varma Scones med nötter. Åh, vad gott det var!!
/Evelina

Promenad

Kategori: Allmänt

Jag är mer en spring-tjej, men när man samtidigt ska umgås och prata så fungerar promenader bättre. Fredrik har försökt prata med mig när vi är ute och springer men låter mest: Hmpf, hmm, arghh från min sida.
I
Nu ska jag på promenad med Nathalie, måste hinna umgås lite innan hon flyttar tillbaka till Italien. Vi ses inte så ofta numera men vi har våra stunder :)
Visar upp min fina Garmin Forerunner som jag fick av Fredrik i present. Den mäter avstånd, tid, hastighet etc. Det är som en träningskompis, informationen kan man föra in på datorn och följa sin utveckling. Inför ett lopp kan man planera hastigheten och sedan se till att man följer den med klockan. Den kostar ca 1000.- men man kan ha den länge, och den hjälper motivationen!
/Hurtbullen

Skosyndat

Kategori: Allmänt

Efter lite research har jag insett att en populär blogg innehåller mode, detta är väl iofs mer en blogg för framtida Evelina (som kan titta tillbaka och skratta åt sig själv som ung), och mina vänner. Men, det är ju å andra sidan inte kul att köpa kläder om ingen ser dem, så jag kan nog offra ett par bilder till modegudarna..

Jag o fredrik pratade i flera timmar om hur jag skulle kunna spara pengar och sköta min ekonomi, ett var: Sluta köpa skor. Idag var jag tvungen att erkänna att jag klickat hem dessa. Fredrik förlät mig motvilligt då prislappen var 219kr,som hittat! Jättesköna, och det viktigaste: Jättehöga.


Jag har matchat skorna med ett par snygga cykelbyxor, därav beskärningen av bilden.


Denna fina klänning köpte jag i Mexico, kommer inte kunna använda den innan jag löst underklädesproblemet. Vad jag än tar på mig syns det igenom, så denna klänning används endast i lägenheten än så länge..
/Evelina

Lidingö Tjejlopp

Kategori: Allmänt

Hej!
Kom precis in från en springrunda ute i solen, hade klätt mig alldeles för varmt. Börjar inte hösten idag?
I maj förra året blev jag utmanad att delta i Göteborgsvarvet (21km) av min sambo, för ca 3 månader sedan genomförde jag det. . Att veta att jag ska vara med i en tävling får mig att orka ut i regnet, och springa de där extra km. Nu taggar jag inför Lidingö Tjejlopp.
Jag, Ellen och Lollo har gjort det till en kul grej. Ingen press utan en morot för att komma igång med träningen nu på hösten. Dessutom varvar vi det med en helg i Sthlm med shopping och turistande. Det är jobbigt att springa, men känslan att komma i mål är härlig.
Gbg varvet 2011, anmälan till 2012 är inskickad :)
/Eveliina

Boktips: Kokain av Tom Feiling

Kategori: Allmänt

Hej!
Tentan gick bra, känns skönt att ha gjort den. Gick förbi salongen på vägen hem och umgicks lite med Lena, vi kom in på Usa. Visste ni att alla de som suttit i fängelse blir av med sin rösträtt?! Helt sjukt. Läste det i boken jag tänkte tipsa er om.
Under semestern finns det härligt mycket tid att läsa massa böcker. Jag läser allt från ytliga Chicböcker som Elsas mode, till välkända kriminalromaner som Paganinikontraktet. Då och då snubblar jag även över intressanta dokumentärböcker. Senaste boken var just kokain, den är skriven av en journalist som granskar kokainets väg från kokaplantagen i Colombia till lyxkrogarna i London.

Jag har alltid varit emot droger, att röka är ofräscht och att ta droger är tragiskt. Alkohol är väl det enda jag har en liberal syn till, jag anser dock inte att man ska förtära för mycket eller för ofta.
Iaf, boken skildrar USA's drogpolitik som är helt galen, och hur den påverkar resten av världen. Kokain är farligt, men de hårda lagarna gör det ännu mer farligt. Boken budskap är (förutom att USA är maktgalna och anser att sitt rykte är viktigare än människors bästa) att en legalisering av kokain skulle minska allt våld som svarta marknaden medför. Syndikaten skulle inte längre känna oändliga summor på smuggling och försäljning. Under kontrollerade former (som försäljning av läkemede, toback etc) skulle man kunna sälja kokain. Kokblad är populärt att använda som te, t o m drottningen av Spanien har druckit teet i media. De som testar kommer troligen att öka i antal, men ser man till Amsterdam som har legalierat vissa droger har inte missbrukarna ökat. Bönderna i Latinamerika slipper förlita sig på kriminella ligor och kan lagligt tjäna pengar, och man skulle sluta förstöra regnskog för att kunna plantera kokablad djupt inne i djungeln.Om ni tycker det låter galet måste ni läsa boken.
Lite rolig fakta, Coca-Cola använder kokablad som smaktillsättning. Däremot har själva kokainet avlägsnat från växten. För ca 100 årsedan användes dock hela plantan (ink. kokainet), och gav konsumenterna en uppfriskande känsla.
/Evelina

Tentamen

Kategori: Allmänt

Hej!
Om två och en halv timme ska jag infinna mig på högskolan för att skriva tenta i Socialspykologi med gruppprocesser. Otroligt intressant kurs, katastrofal föreläsare. Under första föreläsningen skulle han lära oss att använda overhead, pga av att det var såå mycket bättre än att använda en dator. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Tror samtliga i klassen fick underkänt för hur vi hanterade overheaden.
I övrigt så är Personalprogrammet otroligt givande och kul, kurserna vi läser kommer vi alltid ha nytta av i arbetslivet. Att jag dessutom har möjlighet att redan nu delvis arbeta med mitt karriärval är en riktigt boost.
Min syster har även börjat plugga nu, International Management. Vid sidan av plugget ska hon sköta sitt Stylistföretag, hon är så begåvad. Kolla in hennes hemsida: www.janinagranroth.com.
Ikväll väntar mys med Evelyn, så längesedan jag umgicks med henne. Saknar dig!
Håll tummarna för mig på tentan. /Evelina
Bild från Cancun, Mexico.