eveliina.

- endurance and perseverance combined to win in the end

leaving on a jet plain, don't know when I'll be back again..

Kategori:

Det var med tårar i ögonen jag lämnade canberra idag, staden som de senaste månaderna varit mitt hem. Trodde inre att det skulle vara så tufft att lämna, men det känns som att lämna en bit av mig själv. Saknaden efter alla vänner som varit min familj är redan enorm. Fördelen med Facebook är att det känns mer som vi ses igen, det är lätt att hålla kontakten med varandra och se vad som händer i varandras liv. Dessutom älskar jag att resa och nu har jag vänner från hela världen!

Snart lyfter planet mot Darwin, en vecka i Nord Territoriet helt på egen hand. Ska bli spännande och ebba lärorik upplevelse!! Om 8 dagar sitter jag på planet hem till Sverige och får äntligen se min familj o mina vänner igen. Det är verkligen en bittersweet känsla, sorgen över att lämna Canberra och längtan att komma hem....

Exams

Kategori: Allmänt

1 done, 2 to go!

Economics igår, finals med stort F. Dock har mitt hårda arbete under terminen lönat sig och jag behövde bara 5 marks out of 50 för att bli godkänd så slapp den pressen, handlade egentligen bara om jag ville få ett högre betyg. Sitter i samma sits på mina finals i Management och Developing Human Resources, där jag redan är godkänt eftersom jag har Distinction (4/5) i betyg, härlig känsla och lite mindre stress!

Det är ca 10 daar kvar i Canberra innan mitt äventyr avslutas med en vecka i Darwin, Norra Territoriet. EN resa jag ska göra helt på egen hand vilket jag ser fram emot, har rest själv tidigare men inte spenderat tid själv på resemålet så det är på tiden. Har laddar upp ordentligt med böcker! :)

Träningen har kommit igång, gymmet ligger så nära att det är supersmidigt o slinka dit en gång om dagen, ibland två stycken kortare pass. Maten är dock fortfarande inte så bra, snacks behövs när man ska plugga hela dagarna, men har inte gått upp så mycket vilket är skönt.

Kommer sakna alla mina nyfunna vänner här, har börjat planera att hälsa på dem, några av våra bästa vänner bor i Bryssel vilket är ca 1000kr bort med Ryan Air. Lite mer exotiska ställen som Bogota, Mocambique, Mexico och Nordamerika kräver lite mer planering, men det finns nog tid för det med. Nu ser jag iaf fram emot att komma hem, och känslan av att jag klarade denna utmaning galant har infunnit sig vilket är härligt!

Feedback från min sista assignment: "Evelina - I note that you regarded this assignment as an opportunity to demonstrate to yourself what you had learned from this course - Excellent effort - very insightful, very logical, very interesting - 8.5 out of 10 well done!"

10% av varje inlämning har med spelling och grammar att göra, så har aldrig fått över 85% på dem, men på multiplie choice har jag lyckats med 93%. Trodde inte universitetstudier var min grej, men kanske beror på att större delen av mina dagar hemma spenderas på jobbet och inte i skolan... :)
Our roomie and one of our best friends- Josh! 
 
 

Melbourne

Kategori:



Hälsade på min efterlängtade Amanda i Melbourne denna helg tillsammans med Emilie. Föredrar Melbourne framför Sydney som stad men Sydney är troligtvis roligare som turist.. Vi har ätit gott, shoppat och varit på kasino. Det var inte riktigt lika häftigt som jag förväntat mig efter att ha sett alla Las Vegas avsnitt. Helgen var toppen men jag fick betala med en förkylning... Har en vecka gammalt gymkort och har kunnat gå två ggr vilket känns väldigt kostnadseffektivt..

En och en halv vecka kvar, sedan är terminen slut och finals startar
!