eveliina.

- endurance and perseverance combined to win in the end

vykort från Sydney!

Kategori:



Ett par dagar gammalt, Fredrik är tillbaka i kylan o jobbar, jag solar på Campus i 30 grader o ska snart äta Free BBQ!

First day in Canberra

Kategori: Allmänt

Jag är lite bitter, rummet jag betalar alldeles för mycket för är litet, skitigt och lyhört. Enda gången jag bott med sämre standard är den gången jag o janina bodde i en bungalow på en ö i Malaysa med badrum gjort av wellpapp... Har städat hela morgonen, dödat ett tiotal spindlar och lika många spindelnät, gnuggat bort skit från väggarna och tillslut vågat ta av mig skorna. Fördelen är dock att jag kommer ta alla chanser att tillbringa tid utanför rummet och huset vilket förhoppningsvis innebär många roliga upplevelser. 
 
Vi bor tillsammans med två Australienare, två japaner och två okända, som antingen gömmer sig på rummet eller inte har anlänt än. Det är inte helt lätt med språket, de använder till exempel inte "candy" för godis utan "lollis". Som att det inte är nog så svårt att prata den engelska jag lärt mig via skola och tv/data, utan det ska till en hel del aussie-slang/uttryck. 
 
Här är ett par bilder från Cairns och Sydney, internet är lite segt så blir en liten del av alla vi tagit.
 
 
Nu blir det gourmetlunch i form av nudlar och bacon. Saknar er där hemma! 

Australia Day

Kategori: Allmänt

Sydney är helt fullt med flaggor och event för att fira nationaldagen, alla är stolta över att vara en del av en great nation. :) idag är sista dagen på vår gemensamma semester, imorgon åker Fredrik hem o jag vidare mot Canberra för att inleda min utlandstermin. Lite blandade känslor när det är både något jobbigt och spännande på samma gång. Men vi har haft det toppen desa veckor så det känns bra. Sydney är vackert, nu har jag köpt e  adapter så bilder kommer upp inom ett par dagar!
 

ett par mobilbilder

Kategori: Allmänt

Hej, idag har vi bränt oss ganska illa för första gången, surfade hela eftermiddagen vilket resulterade i dels några kalsuper men främst en mindre smickrande bränna... Imorgon flyger vi till Sydney för sista etappen på vår gemensamma resa, innan skolan börjar för min del. Min adapter fungerar inte ihop med datorn, så tills jag funnit en ny adapter blir det ett par mobilbilder. 

mobilbloggning

Kategori: Allmänt

Som sagt det går sådär att blogga via mobilen, men bilder får ni senare! Nu är vi i Byron Bay, solen skiner och imorgon blir det surfing lektion :) Ikväll lyxar vi till det på stans enda steakhouse, på svenska heter resturangen Wildsvinets andetag ungefär, men gott ska det bli! Hoppas allt är bra med er därhemma, börjar inse att jag inte kommer hem på 5månader, nu känns det helt ok (mao superskönt) här men kommer sakna er!

första veckan down under

Kategori: Allmänt

Första veckan i australien har gått, försöker blogga vi telefonen så ni fpr ha överseende med stavning etc! Clifton Beach nära Cairns var ett paradis, 30 grader varmt i vattnet och lugnt o skönt, perfekt sätt att inleda semestern på. Hotellet låg precis vid den milslånga stranden (fick dock bara bada i inhöngnader pga av stingrockor och crocs). Inte sett några farliga djur, bara små ödlor och wallabees vilket är ungefär som en kängru fast något mindre. Vi har snorklat i Bärriärrevet, väldigt gäftigt och väldigt dyrt (1750:- per person) men nu är det i tickat pä "todo" listan :) 
 

mellanlandning i Beijing

Kategori:

Staden jag aldrig trodde jag skulle återvända till, dock bara för ca 8h... Med Fredriks Guldkort får vi vara i loungen med gratis mat, dricka, snacks o Wifi så ett par timmar här är ganska skönt knnan nästa långflight. Om två timmar lyfter planet mot Sydney, hoppas vi slipper tre bebisar runt omkring oss så vi kan sova lite.
Typiskt Kina, måste registrera pass för att gå ut på nätet så att de lätt kan se vem som gör vad. Och Facebook fungerar inte.
Svenska vintern kan vara vacker, men nu vill jag vara framme i värmen och inte komma hem före sommaren!


Recept på begäran.

Kategori:

Tanken är att det ska serveras som en typ av kladdkaka med grädde vid sidan av. Jag gjorde en tårta av två botten, tobleronefyllning i mitten och grädde med vaniljsocker som överdrag. Sedan lite bär och godis (ser ut som ett piggsvin, men god var den!).

Jan. 10, 2013

Kategori:

Stanley skypar?

Kategori:



ingen kommer väcka mig 06.30, ingen kommer fälla hår och sova bland mina kläder, ingen kommer buffra på mig med sin håriga stjärt och sätta klorna i mig när han myser, ingen kommer bajsa utan att städa undan, ingen som springer framför fötterna i tid och otid.

Tur att det finns Skype för jag kommer att sakna denna tjocka, håriga och alldeles underbara katt!

Worst fire day ever...

Kategori: Allmänt

Australien har drabbats av värmebölja och skogsbränder, värst kring NSW och ACT där jag ska bo 5 månader framöver. Så trots att jag vill ha sol o bad är det regndansen som gäller nu...
 
I övrigt är det mesta ordnat inför flytten, packat ur vinterkläderna från fjällen och packat ner shorts och klänningar. Men först fyra dagar jobb, departure on friday.
 
Vi (Jag och Fredrik) inleder i Cairns (i norr och långt bort från bränderna) sedan Byron bay och avslutar i Sydney innan Fredrik åker hem 27/1 och skolan som börjar 29/1.
 
 
5månader av bara studier, fotboll/träning och nöje, framför allt inte 4 extra jobb vid sidan av... 
 
Bild tagen på Jkpg och Hva från planet till Oslo.
 
/Evelina