eveliina.

- endurance and perseverance combined to win in the end

Mexico

Kategori: Allmänt

Mexico var helt underbart! Vita stränder och turkost vatten.


Vi var i Cancun, en semesterort i sydöstra Mexico. Hela staden byggdes upp på 60-70 talat och kretsar helt kring turismen. Fördelarna är att är ett säkert ställe att vistas på, och otroligt fin miljö. Det finns dock oändligt med stora hotellkomplex, och man ser väldigt lite av det riktiga Mexico. Priserna var ungefär samma som hemma, en okej lunch kostade ca 75kr. Vädret var toppen, man kan åka dit året runt, bör dock undvika sept-nov som är orkanmånader.
Det fanns shoppningcenter och otaliga resturanger och nattklubbar, så det finns att göra hela dagarna. Engelskan är begränsad så läs på lite spanska innan ni åker. Vi åkte inåt landet en dag och besökte Chichen Itza, gamla Mayapyramider, de är med bland de sju nya underverken. Det var riktigt häftigt! Vi åkte även igenom byar som visade hur det ser ut på landsbygden. Det är ett väldigt enkelt levnadssätt.
.
Jag kan absolut rekommendera Mexico, flyg och hotell (ex transfer) betalade vi ca 17 000.- för. Sedan tillkom russel och transfer på ca 12 000.- Vi var även på Cuba så dra av flyget dit, ca 3000.-. Detta är per person..
Ett måste i Mexico är att bada med delfiner, så härliga djur!
Nu ska jag och fredrik laga mat, kan behöva vila efter en hektisk dag på jobbet!
/Evelina

Kommentarer


Kommentera inlägget här: