eveliina.

- endurance and perseverance combined to win in the end

Financial capacity

Kategori: Allmänt

Puh, administrationen inför att studera utomlands är inte smidig..
 
Efter att ha blivit antagen har vi jämfört försäkringar hit och dit men tillslut valde jag att använda mig av den skolan erbjöd, kostade ca 2100.-. Utgifterna ökar stadigt och kommer ruinera mig totalt för ett par år framöver, jag förväntar mig dock att upplevelsen och erfarenheten är värd det! 
 
Idag skickade jag alltså in min Acceptans of offer till UC, nu väntar jag på en bekräftelse om att jag är officiellt antagen och sedan är det dags för visumdjungeln,vilket jag inte ser fram emot. Speciellt inte delen där jag måste visa ett kontoutdrag på 60.000kr, vilket jag får skrapa ihop av mamma, pappa o sambo! Som tur var erbjuder de bättre ränta och villkor än banken, "betala tillbaka när du studerat klart och fått jobb..". Alternativet är CSN lån, men enligt mina uträkningar är det betydligt dyrare än vad alla studenter verkar tro, de flesta jag frågat har ingen aning om räntan på lån de kommer ha på ett par hundra tusen...
 
Nu är det dags för fotbollsträning, idag håller jag och syster i ställningarna, puls och styrka står på agendan. 
 
/Evelina

Antagen!

Kategori: Allmänt

Nu är jag officiellt antagen till University of Canberra! 
 
Efter att Högskolan i Jönköping nominerat mig måste en ansökan in till UC skickas in, och innan ansökan är fullständig måste ett internationellt engelskatest klaras av. Jag gjorde TOEFL i Malmö, kostade ungefär 1600kr och tog ca 5 timmar. Vet inte hur, men lyckades skrapa ihop 106 av 120 rätt, kravet från UC är 79 rätt. Troligtvis haft nytta av allt läsande (läser i princip all skönlitteratur på engelska), ett av syftena med utlandsterminen är just att lära mig flytande engelska, såväl skrifligt som muntligt.
 
Angående boendet är även det helt klart nu. Kommer dela lägenhet med 7-9 andra studenter i International House på Campus. Lite dyrare alternativ men nybyggt och fräscht (och det billigare alternativet var slutsålt)... Fick skriva ut 19 sidor och signa på var enda sida att jag läst igenom det. Nu ska orginalet sändas till dem och Security Deposit betalas sedan kan jag checka av det på listan. Nu är det "bara", acceptera platsen i skolan, söka visum, skaffa försäkring kvar och sedan åka! 
 
Innan jag lyft från Landvetter kommer kostnaderna ha hamnat kring 15.000.-, och måste visa upp tillgångar på 60.000 för att över huvudtaget få komma in i landet..
 
Border Control Australia -Here I come!
 
 
Bild från lägenheten!
 
/Evelina