eveliina.

- endurance and perseverance combined to win in the end

Mid term, done!

Kategori:





Senaste veckan har bestått av plugg, plugg, plugg o Cola.. tre uppsatser och en tenta senare gav vi oss ut på hiking, för att bli av med stressen vi samlat på oss.. vi besökte Blue mountains i två dagar och testade kangaroo and croc pizza :) nu beger vi oss till Tasmania för mer natur och hiking! Oroa dig inte mamma, vi är fem stycken och man skriver på när man går ut och kommer tillbaka så de kommer märka om vi saknas.

Tassie, here we come!

Mar. 16, 2013

Kategori:



Bara jag och städerskan på plats kl 8 en söndagmorgon efter skyfire. ..


Fyrverkerier är olagligt om du inte har tillstånd, så endast staten har rätt att använda dem. Ingen blir skadad och de har stora event kring det, skyfire!

Vi hade picknick med gratis pizza och uppträdande på scen. För att ha tid med det här jag anlänt till biblioteket kl 8 denna helg, men det var det värt! :)

Congratulations Canberra!!

Kategori:



And thank you for turning a boring monday into a sunny public holiday :)

Goo Brumbies

Kategori:

Jag vann en biljett till rugby matchen Brumbies vs. Waraths, boxed seating med mat och dryck inkluderat, drömmen för en fattig student. Vi var åtta stycken, 5 killar och tre tjejer. Maten var supergod och matchen riktigt spännande. Förstår dock inte hur mammor låter sina små pojkar o flickor spela en sådan sport... Biblioteket 08.30 var på schemat idag så av drycken blev det bara Cola. Jag är numer den tråkigaste Exchange student som de någonsin träffat. Fördelen med att vara 24år är att jag inte bryr mig om grupptryck, dessutom hade vi trevligt ändå!




I helgen firas Canberras 100 års dag och det är en hel del event på schemat mellan

studierna.

mmm!

Kategori:

Mixade dadlar med mörk choklad, jordgubbar och krossade mandel, så gott!


Welcome to my room

Kategori:

På denna yta lever jag, eller iaf sover och studerar till viss del. Är kanske onödigt att nämna men jag saknar vår nyrenoverade lägenhet på 82kvm! Vet inte om jag vågar visa bilder på våra gemensamma utrymmen, jag är inte pedantisk av mig men började nästan gråta vid ankomsten..

My Aussie week

Kategori:

My Week

Tänkte berätta lite hur en typisk vecka ser ut för mig här i den Australienska vildmarken. Hemma var det som de flesta känner till alldeles för mycket jobb o alldeles för lite "njuta av livet". Mamma, Pappa o Fredrik har bidragit med finansiella medel för att jag ska slippa jobba här i Australien, och det är jag väldigt tacksam för. Dels för att skolan kräver extremt mycket mer tid än hemma, och dels för att jag har tid att njuta och hitta på roliga saker. Tack!!
 Mitt skrivbord, fick finaste anteckningsboken av Petter som jag använder för att smida planer inför veckorna:)
Måndag

Skolfri dag, dock inte pluggfri. Brukar gå upp och vara på bilbioteket kl 09, pluggar fram till lunch. Efter lunch sitter jag på vår veranda och pluggar om vädret tillåter. Vid 6 tiden när det är lite kyligare springer jag en runda och kvällen går till middag och myskväll framför serie och surfa på nätet. Har även res-sport kl 20, men bojkottat den tills de byter till soccer istället för netball (världens tråkigast sport).
Tisdag

06:50 gå upp för att gå på Boot Camp, vi är ca 30 tjejer och en PT, varvar mellan alla typer av träning. Skynda för att hinna till 09:30 lektion i Group Work. Efter det träffar jag Brook för vår par-uppgift som sträcker sig över hela terminen. Lunch. 13:30-1530 har jag seminarie i Management, sedan grupparbete med Management gruppen (redovisning i slutet på april) och 17-18.30 sista lektionen i Management för dagen. Handla matvaror på kvällen, det är 4km tor så kan bara handla lite åtgången, vilket innebär ett par vändor i veckan.
Onsdag

Studier under förmiddagen mellan 9-15, förbereder jag kvällens seminarier i Ekonomi och Traning och Develoment som pågår non-stop mellan 1530-1930. Onsdagar innebär ofta någon form av socialt event, studentpuben har ofta temakvällar för studenterna t ex. Även om jag gärna deltar blir det hemgång senast kl 12 för att orka med kommande dag. Brukar även klämma in löpning antingen förmiddag eller kväll.
Torsdag

Precis som tisdagar är det Boot Camp kl 07.30. Efter det är det Ekonomilektion i två timmar, Nationalekonomi på engelska är inte helt lätt. Innan nästa seminarie har jag ett par timmar att förbereda mig och läsa anvisningarna. 13.30-1530 är det alltså skola. Torsdagar en av mina favoritdagar för på kl 18 är det Soccer. Äntligen kan jag träna med tjejerna eftersom de bytt dag. Kl 20.30 är jag hemma igen, då blir det troligtvis en skypedejt men någon av mina nära o kära. Torsdag är också en "fest-kväll" men om jag orkar ta mig ut har jag inte ansträngt mig tillräckligt på fotbollen.. :) 
Fredag

Min andra skolfria dag, även denna dag är det plugg som gäller. För att lyxa till det lite/ byta miljö åker jag och Emilie in till National Library of Australia för att studera och äta lunch på deras uteservering. På eftermiddagen är det dags att handla mat igen inför helgen, gärna något gott som jag får njuta av efter in löprunda. Fredagkvällarna myser vi gärna med mat/film eller umgås med vänner.
 
Lördag
Inleder lördagen med Scooer på förmiddagen. Många aktiviteter är på helgerna, såsom Sydney, Surf Camp, Blue Mountain, Melbourne etc. Det händer även att vi går på Rugby, de har tre olika varianter, kan inte riktigt skillnaden men mest stora killar som slåss och inte så mycket finesser, men god korv! Även denna kväll är det mycket social event om vi är på hemmaplan.  
Söndag

Har jag inte studerat tillräckligt på lördagen tas det igen på söndagen vilket ofta är en dag utan speciella planer. Tar en powerwalk runt sjön och förhoppningsvis blir det grillat till kvällen med vänner. Söndag är även en bra Skypedag!
 
Sånt är livet!
Det är alltså inte bara superkul hela tiden, trots att jag är i Australien måste jag städa, handla, plugga och vara uttråkad ibland, vi har vardag här med. Många tror säkert att det bara är superkul, vilket det ofta är, men det är framför allt tufft och en ritkigt utmaning med utlandstermin. 
 

Surf Camp!

Kategori: Allmänt

Jag var kall, blåslagen, blöt och alldeles lycklig!
 
 
Helgen har spenderats på Surf Camp at Seven mile Beach, ett mindre samhälle två timmar söder om Sydney. Återigen hade vi otur med vädret, lördagen var kall, regnig (blev iofs blöt i vattnet ändå) och framför allt blåsig. Det var svart flagg för bad, men i och med att vi betalat en hel del för detta äventyr var det bara att ge sig ut. 
 
Jag är glad att jag lärde mig att surfa i Byron Bays varma och lugna vatten, där brädan knappt kom iväg om inte Fredrik puttade på, för här var det helt annorlunda. Paddla var totalt onödigt eftersom vågorna kom med jättekraft vilket resulterade i fullt fart framåt. Det tog ca 10 minuter att kämpa sig ut i vattnet (tänk en våg var tioende sekund och en undervattensström som drar en in åt land, och en bräda att hålla iordning på.) Jag är glad för varenda styrkepass jag genomlidigt denna vinter. Det var dock läskigt, vi var 16 nybörjare på två instruktörer, men allt gick bra mamma så oroa dig inte!
Fick panik en gång, gjorde en helomvändning med brädan (på långsidan) och hamnade under vatten och kom inte upp pga av vågorna, allt var svart och jag inte visste vad som är uppåt, men kom tillslut upp och allt jag bra. Och nu jag kan surfa på riktigt! Har även lärt mig att svänga (dock bara en sväng för att sedan tumla omkull i vattnet.)
 
Fungerar inte att ladda upp fler bilder, för er som har Facebook finns alla där. Pappa, håll tillgodo!