eveliina.

- endurance and perseverance combined to win in the end

Tasmanien

Kategori: Allmänt

Tasmanien är mitt favorit resemål i Australien, so far.. Det kan bero på flera faktorer, de flesta resemål i Australien kretsar kring stränder och det har jag sett i alla olika former och även om Australien har fina stränder så är det ungefär samma sak (förutom surfing som är en nyfunnen kärlek) sola och bada. Det kan även bero på att veckan inför vår Tasmanien-resa bestod av plugg från 07.00- to late varje dag för att slutföra uppsatser och plugga inför mid term. Eftersom vi läser 4 kursers samtidigt blev en vecka av extrem pluggpress när allt skulle slutföras. Även om vår resa skulle blivit totalt misslyckat skulle den kännas underbar i jämförelse.

Det som gjorde Tasmanien så bra var främst naturen, nu låter det som att jag nyss fyllde 44 snarare än 24, men det är sant. Naturen var helt underbar och det kändes som att vi besökt flera olika länder på en liten ö som tar 6 timmar att åka igenom. Peaken på resan var Wineglass Bay vid östkusten. Vi hikade ca 4 timmar i bergen och skogen för att finna stränder som inte går att ta sig till på annat sätt, vilket gjorde att de var orörda och öde. Det var helt fantastisk utsikt från toppen, och mitt i ingenstans sprang vi på Rock-Wallabees (en art inom kängru familjen).

En annan höjdpunkt var Mt Wellington, efter många om och men beslöt vi oss för att endast bestiga berget nedåt, vi tog alltså en shuttle till toppen. Berget är 1270 meter högt så det blev en ordetlig promenad i brant nedförsbacke och några ofrivilliga omvägar. När vi nått planare mark så beslöt vi oss för att jogga resterande av vägen hem, trodde det var 5 km men visade sig vara 10 km så vi var något trötta när vi väl var framme vid Brunswick Hotel.

När vi var små spenderade vi massa tid i skogen, hade glömt hur underbart det är. Vandra i skogen, äta medhavd lunch och finna orörda vackra platser. Även Blue Mt är värt att nämna, åkte dit innan Tasmanien. Det finns resor från Sydney, så alla ni svenskar som besöker Australien och bara hänger vid stranden, glöm inte bergen! :)
 
Nu är vi tillbaka i verkligheten och plugg står på schemat. Halva tiden har gått på terminen och nu har jag muntliga presentationer och finals att se fram emot.
 
G'day!

Kommentarer

  • Mitha säger:

    Låter helt ljuvligt och vilka fina bilder!
    Ja stränder ser i stort sett likadana ut i världen.
    Kramar till dig!

    2013-04-30 | 10:39:22

Kommentera inlägget här: